De Laat Espresso Originale 1000 gr.

€ 23,00 

Direct beschikbaar, levertijd Vandaag voor 14:00 besteld, morgen in huis.

Productnummer: SW10172
Productinformatie "De Laat Espresso Originale 1000 gr."
EEN ZACHTE MELANGE

Espresso Orginale
De melange heeft een zachte smaak met een rijk aroma van citrusvruchten, rietsuiker en een karamelachtige afdronk. Door de lichte branding van de boon ontstaat er een subtiel fruitig zuurtje die deze koffie uitermate geschikt maakt als café crème.

PRODUCTEIGENSCHAPPEN
BRANDING: Extra slow roast, Co2 neutral
BLEND: Arabica 100% High Land
AROMA: Lemon, Cane Sugar, Slight woody, Floral
OORSPRONGSLANDEN: Brazilië, Colombia, Ethiopië
INHOUD: 1 KG

Intensiteit:

Meer over de bonen in deze melange:
Brazil Cerrado:
Een premium estate koffie die we bij De Laat Coffee veelvuldig gebruiken komt o.a. uit het Cerrado gebied in Minais Gerais. Dit is een gebied waar zowel kleinere plantages van ca. 2 hectare, als middelgrote van ca. 300 hectare voorkomen. De natte zomers en milde, droge winters, alsmede de ligging van de plantages op 800 tot 1300 meter hoogte maken dit gebied uitstekend geschikt voor onze melanges.

Colombia Excelso & Supremo:
Bekende gebieden in Colombia waar koffie wordt verbouwd zijn onder andere Antioquia, Huila, Santander en Tolima. Het verschil tussen Supremo en Excelso is de grootte van de boon. Voor Supremo geldt in het algemeen dat de grote minimaal screen 17 is en voor Excelso screen 15.

Ethiopia Sidamo:
Uit het gebied ten zuiden van Addis komt de Sidamo koffie. De koffie wordt verbouwd tussen de 1600 en 1900 meter hoogte. Onze voorkeur gaat uit naar de gewassen koffie uit dit gebied, te weten de zeldzame Grade 1.

Groene koffie
Wij van De Laat Coffee hechten veel waarde aan het milieu. Wij doen er dan ook alles aan om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. De koffiebranderij van De Laat Coffee is 100% CO2 neutraal, deze brandt namelijk met biomassa en niet met gas. Verder wordt onze koffieboon met lucht gekoeld in plaats van water. Dit alles zorgt ervoor dat de optimale smaak behouden blijft en veel gas en water bespaard wordt. Daarnaast voorzien zonnepanelen in onze volledige stroombehoefte en wat we overhouden leveren we terug aan onze energieleverancier als groene stroom. Verder regelen warmtepompen de temperatuur in onze branderij, die we circulair gebouwd hebben. Groener bestaat niet!
De Laat Espresso Italiano 1000 gr.
EEN GEBALANCEERDE MELANGE Espresso Italiano Deze gebalanceerde melange van High Land Arabica en een vleugje Premium Estate Robusta kenmerkt zich door de aangename smaak van chocolade en karamel. De licht aardse tonen zorgen voor een volle koffie met een krachtige afdronk. PRODUCTEIGENSCHAPPEN BRANDING: Extra slow roast, Co2 neutral BLEND: 90% Arabica High Land, 10% Premium Estate Robusta AROMA: Chocolate, Caramel, Fruity, Sweet OORSPRONGSLANDEN: Brazilië, Colombia, Vietnam INHOUD: 1 KG Intensiteit: Meer over de bonen in deze melange: Brazil Cerrado: Een premium estate koffie die we bij De Laat Coffee veelvuldig gebruiken komt o.a. uit het Cerrado gebied in Minais Gerais. Dit is een gebied waar zowel kleinere plantages van ca. 2 hectare, als middelgrote van ca. 300 hectare voorkomen. De natte zomers en milde, droge winters, alsmede de ligging van de plantages op 800 tot 1300 meter hoogte maken dit gebied uitstekend geschikt voor onze melanges. Colombia Excelso & Supremo: Bekende gebieden in Colombia waar koffie wordt verbouwd zijn onder andere Antioquia, Huila, Santander en Tolima. Het verschil tussen Supremo en Excelso is de grootte van de boon. Voor Supremo geldt in het algemeen dat de grote minimaal screen 17 is en voor Excelso screen 15. Vietnam: In 1857 zijn de eerste koffieplanten geïntroduceerd door Franse predikers en rond 1888 werden in de noordelijke vlaktes plantages gesticht. Begin 1900 werd vastgesteld dat het gebied rondom Tay Nguyen uitermate geschikt is voor koffie en werd dit gebied zeer belangrijk voor Robusta koffie. Sinds het jaar 2000 is Vietnam de belangrijkste Robusta leverancier en 2e producent van koffie in de wereld. Groene koffie Wij van De Laat Coffee hechten veel waarde aan het milieu. Wij doen er dan ook alles aan om zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. De koffiebranderij van De Laat Coffee is 100% CO2 neutraal, deze brandt namelijk met biomassa en niet met gas. Verder wordt onze koffieboon met lucht gekoeld in plaats van water. Dit alles zorgt ervoor dat de optimale smaak behouden blijft en veel gas en water bespaard wordt. Daarnaast voorzien zonnepanelen in onze volledige stroombehoefte en wat we overhouden leveren we terug aan onze energieleverancier als groene stroom. Verder regelen warmtepompen de temperatuur in onze branderij, die we circulair gebouwd hebben. Groener bestaat niet!

€ 23,00 

Paul van Dillen Snelontkalker
Snelontkalker voor espresso-/koffieapparaten.Ook geschikt voor diverse andere apparaten. Inhoud 1 liter.

€ 10,99 

Paul van Dillen Cappucinotore reiniger
Paul van Dillen Cappucinotore reiniger. Inhoud: 1 liter

€ 13,99