Smaak
Deze single origin koffie is rijk van smaak, heeft een stevige body, een fris aroma en een zachte chocoladenuance in de afdronk.
Brandproces
Sinds 1994 branden wij de koffiebonen op ambachtelijke wijze in onze microbranderij. Elke koffiesoort op zijn eigen wijze en met zijn eigen brandprofiel. Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.
Branding Medium
Bereiding Aanbevolen voor snelfilter, duwpot
Facts
Land: Guatemala
Regio: Vallei van Antigua
Kwaliteit: Arabica
Hoogte: 1.450 - 1.850 meter
Oogstperiode: van december tot april
Proces: handgeplukt, gewassen, 36 tot 48 uur fermentatie en zongedroogd
Antigua koffie heeft zijn karakter te danken aan een rijke vulkanische grond, veel zon en koele nachten. Drie actieve vulkanen zorgen om de dertig jaar voor een vulkaanuitbarstingen waardoor er extra stikstof - in de al rijke bodem - terechtkomt.
In 1750 werden koffiebomen door jezuïtische priesters het land binnengebracht. De productie was gestaagd, maar met de hulp van Duitse immigranten bloeide de koffieproductie tot wat het nu is.
Antigua is een prachtig oud-koloniaal stadje, één van de mooiste plaatsen van Guatemala. Het gebied van Antigua staat bekend om zijn goede koffie en door de hoogte van de koffieplantages hebben zij het kenmerk ‘SHB’ strictly hard bean. De koffie is niet alleen van hoge kwaliteit, maar heeft ook een vollere smaak dan koffie uit andere delen van Guatemala.
Om er zeker van te zijn dat de klant echte Antigua koffie ontvangt, zijn de jutezakken gelabeld. De labels zijn voorzien van een zegel dat de teler lid is van de APCA; Antigua Coffee Producers Association. Zij waarborgen en beschermen de koffie die uit Anitgua komt.