Brandmeester's Cafeinevrij 250 gr

€ 8,10 

Gemalen -Vermeld jouw machine
Productnummer: 629.2
Productinformatie "Brandmeester's Cafeinevrij 250 gr"
Deze cafeïnevrije koffie heeft tonen van amandelen en zoet gedroogd fruit. De koffie heeft een mooi gebalanceerde aciditeit en een uniek aromatische aardse tonen in de afdronk.

Brandproces
Al onze koffiebonen worden volgens het ‘slowroast’ principe gebrand. De koffiebonen worden met deze methode langzaam gebrand waardoor de smaak en het aroma zich beter en gelijkmatig kunnen ontwikkelen. Deze methode van branden kost iets meer tijd, maar bij ons gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit.
Daarom werken wij, in tegenstelling tot veel andere koffiemerken, zonder grote voorraden. Al onze koffiebonen worden uitsluitend ‘on demand’ gebrand. Dat wil zeggen dat de hoeveelheid koffie die wij branden afgestemd wordt op de vraag van onze klanten. Zo ben je altijd gegarandeerd van vers gebrande koffie van meesterlijke kwaliteit. Oftewel, een ‘perfect roast’.

Oorsprong 
Zuid- en Centraal-Amerika
Branding Full City+
Bereiding 
Geschikt voor alle espressovariaties en verschillende zetmethoden.

Verpakking
Onze verpakkingen worden bestickerd door onze vrienden en vriendinnen van de Hartekamp Groep. De Hartekamp Groep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij het realiseren van hun wensen op het gebied van wonen, werken, leren, ondersteuning en vrijetijdsbesteding.

Decafeïneren
Cafeïne is een opwekkende stof die onder andere in koffie, thee en cacaobonen zit. Er zijn verschillende manieren om deze stof uit koffiebonen te halen. Brandmeester’s heeft met de H2OC methode gekozen voor een pure methode waarin aroma’s zoveel mogelijk bewaard blijven. Het decafeïneren voor de branding helpt hierbij omdat de belangrijkste smaak en aroma stoffen worden gevormd tijdens het branden.
In dit proces wordt water (H2O) als extractiemiddel gebruikt. De groene bonen worden langdurig met water gespoeld waardoor de cafeïne oplost in het water. Het water, met de daarin opgeloste cafeïne, wordt vervolgens door een bed van actieve kool (C) gepompt. De actieve kool neemt de cafeïne uit het water op. De gedecafeïneerde bonen worden met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld om vervolgens op de gebruikelijke wijze gebrand te worden. Het water kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om te decafeïneren.