Boot Panamaria Espresso 250 gr

€ 10,50 

Direct beschikbaar, levertijd Vandaag voor 14:00 besteld, morgen in huis.

Gemalen -Vermeld jouw machine
Productnummer: SW10087.4
Productinformatie "Boot Panamaria Espresso 250 gr"
PANAMARIA ESPRESSO
Smaakindicatie: Chocolade, citrusje, toffee, abrikoos
Intensiteit: *****
Koffiesoort: Arabica 100%, caturra
Land van herkomst: Panama

SUNSHINE KOFFIE AWARD 2022

De stemmen zijn geteld en jullie mening wordt gehoord!
Uit de vele inzendingen zijn 2 koffiesoorten gekroond tot Sunshine Koffie 2022.
De Panamaria Espresso en de Colombia Kachalu Organic Filter zijn gekozen tot lekkerste koffie door jullie, onze fijnproevers.
Bestel deze koffie dan ben je verzekerd van succes. Geluk door smaak!

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: Ricardo Koyner
Koffie: Panamaria
Plantage: ‘the Carolina Farm’ onderdeel van de Kotowa plantage
Locatie: Boquete, Panama

De koffieboer:
Ricardo Koyner is de derde generatie die de Kotowa plantage runt. Rond 1900 leefde niemand in het berggebied van Boquete. De grootvader van Ricardo, een Canadees die trouwde met een Panamese, vestigde zich daar. Hiermee stond hij aan de basis van dit succesvolle bedrijf dat de mooiste koffies produceert. Ricardo baseert zijn bedrijfsvoering op een integraal kwaliteitsidee, waarbij de totale kwaliteit is gebaseerd op drie pijlers: de koffie, omgaan met de omgeving en zorg voor mensen.

De plantage en de koffie:
De totale plantage is 75 hectare groot en is gelegen te midden van natuurlijke bebossing met grote biodiversiteit. Deze bebossing zorgt op natuurlijke wijze voor minder erosie en biedt bovendien weerstand aan de sterke bergwinden. De aanwezigheid van deze bomen heeft invloed op de grond en de lucht in het gebied. De koffiebonen komen door deze ‘natuurlijke bemesting’ aan hun zoete frissprankelende smaak. Het deel van de plantage waar de koffie van Boot vandaan komt is de oorspronkelijke ‘Carolina Farm’ waarmee de Kotowa plantage is gestart. Deze is gelegen op een hoogte van 1300 – 1500 meter. De Kotowa plantage heeft in 2012 en 2018 de ‘National Enviromental Award’ gewonnen in Panama; een mooie erkenning van de inzet voor een goede, groene, bedrijfsvoering.

Organisatie:
Op de plantage werken normaal gesproken ongeveer 25 personen per ‘farm’. In de Oogsttijd loopt dit op naar 100 personen. In Panama bieden de koffieboeren ook huisvesting aan hun personeel. Ricardo hecht eraan om kwalitatief goede voorzieningen te bieden op gebied van hygiëne en gezondheid, zodat een menswaardig bestaan verzekerd is. Ver boven de minimum vereisten. Stromend drinkwater, een echte WC, elektriciteit en tegengaan van binnenshuis stoken van hout zijn de standaard.

Futureproof Coffee Collective:
Binnen Latijns-Amerika behoort Panama tot de relatief welvarende landen, vergelijkbaar met Chili, Argentinië en Mexico. Het heeft het hoogste minimumloon in de regio. Een werknemer die een normale 8-urige werkdag draait op de plantages verdient tussen de 120 en 140% van het minimumloon plus huisvesting ter waarde van ongeveer 20% van het geldende minimumloon. Ricardo Koyner en Boot Koffie delen de visie op een verantwoorde productie van koffie. Het produceren van een hogere kwaliteit koffie leidt, binnen grenzen, tot een veel hogere prijs voor de koffie. Deze hogere kwaliteit is alleen echt goed en constant te bereiken door de kwaliteit van de koffie hand in hand te laten gaan met de zorg voor de bodem, de omgeving en je personeel.

De naam ‘Panamaria’:
Deze koffie, de eerste afkomstig uit Panama, maakt bijna 30 jaar deel uit van het assortiment van Boot Koffie. Panamaria is vernoemd naar Maria Ruiz, de toenmalige chef van de plantage en mede-vormgeefster van de unieke smaak.