Boot Indonesia Sumatra Organic Espresso 1000 gr.

€ 37,99 

Direct beschikbaar, levertijd Vandaag voor 14:00 besteld, morgen in huis.

Productnummer: SW10176
Productinformatie "Boot Indonesia Sumatra Organic Espresso 1000 gr."
Koffiesoort: 100% Arabica, Gayo 1 & Gayo 2, Semi-washed
Land van herkomst: Sumatra
Crop: 2023
Smaakindicatie: Intens, chocolade, zwarte bes & kruidig.
Zetmethode Espresso: Espressomachine, volautomaat, espressokan en met melk.

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: aantal kleine boeren
Koffie: Indonesia Sumatra Organic
Plantage: Ketiari Kopeipi
Locatie: Indonesia, eiland Sumatra, dorp Badak

De koffieboer:
De koffie is afkomstig van een aantal kleine boeren in de gebieden Bies, Gegarang, Jagong en Bintang, waarvan Bies de belangrijkste is. 75% van de kleine koffieboeren hier zijn vrouwelijke producenten.
De plantage en de koffie:
Een krachtige Indonesische 'vrouwen' koffie met een prachtig verhaal.
Hutan is een nieuwe koffie die in samenwerking met KOPEPI en DRW is ontwikkeld om de bescherming van de bossen op Sumatra, waar deze koffie wordt verbouwd, te financieren.
Hutan koffie ondersteunt niet alleen dit fantastische project, maar smaakt net zo goed! Het profiel is zoet, tropisch en complex. De koffie heeft een chocolade achtige body met tonen van ananas, citroengras, bessen en bruine suiker in de kop en scoort 85 punten.
Barend Boot: " de drive waar deze plantage mee werkt: overweldigend. Je voelt hun missie en de zekerheid en het geloof van deze Sumatra coöperatie.
De koffie is fantastisch, hij heeft zo'n gelaagdheid. Ik kwam een week geleden in de winkel en dronk een cappucino met deze koffie.... FANTASTISCH! "
De regio kent gunstige klimatologische omstandigheden. Variërend in hoogte van 900 tot 2.400 meter boven de zeespiegel. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden gecombineerd met overvloedige regenval en een goede vruchtbare bodem is het gebied heel geschikt voor landbouw.
Organisatie:
De coöperatie Ketiara werd in 2008 opgericht door een vrouw, Rahmah, wat bijzonder is in Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. Ketiara heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als producent van uitstekende Fairtrade en biologische koffie. Alle koffies die zij verbouwen zijn gecertificeerd. Het geld dat de koffieboeren extra ontvangen door de Fairtrade Premium bonus op hun koffie gaat rechtstreeks naar projecten die hun lokale gemeenschap ondersteunen.
Ketiara is altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing en is gemeenschapsgericht. De coöperatie betaalt hoge prijzen voor de koffie, waardoor de producenten jaar na jaar terugkomen. Maar daarnaast biedt de coöperatie producenten ook opleidingen aan over bijvoorbeeld het gebruik van organische meststoffen. Ook worden er voor de vrouwen zelfs aerobic en fitness lessen georganiseerd.
Door zich te richten op het ondersteunen en mondiger maken van vrouwen in de gemeenschap, bestaat de coöperatie voor maar liefst 75% uit vrouwen.