Boot Ethiopië Organic Espresso, 1000 gr.

€ 35,99 

Productnummer: SW10145
Productinformatie "Boot Ethiopië Organic Espresso, 1000 gr."
Citroen, chocolade, bloemig
Intensiteit:***

Crop: 
2019/2020

Land van herkomst:
Ethiopië, regio Guji

Koffieplantage:
Dimtu Tero Farm

Certificering:
Organic

Achtergrond:
Getachew Zeleke, de oprichter van Dimtu Tero Farm, is ambitieus. Hij wil leidend worden in kwaliteit, traceerbaarheid en duurzaamheid in de Guji-zone. En hij is ervan overtuigd dat dit zal worden bereikt met de medewerkende koffieboeren van Odo Shakiso. Getachew richt zich op supply chain-integratie van stakeholders. Het komt erop neer dat hij samenwerkt met kleine boeren die de visie hebben om een bloeiende en duurzame koffiegemeenschap uit te bouwen bij de dorpen Tero, Jelewo Anona, Mancity en Hangadi. Ze worden gelijkwaardige partners.

De kleine boeren ontvangen premies bovenop de reguliere bessen-prijs, renteloze leningen, verbeterde koffiezaailingen, verwerkingsapparatuur en training in productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid. Bekele Beriso, een 90-jarige kleine koffieboer, legt uit: “Wij zijn partners van Getachew. We werken hard voor de koffieteelt, zodat de koper een eerlijke prijs voor de koffie kan betalen en ons kan belonen als ze tevreden zijn met onze koffie. ”

De koffie uit het Guji gebied is populair om de grote aromatische complexiteit en intensiteit. Deze struiken groeien in de schaduw op een hoogte van 1800 tot 2150 meter. De Ethiopië Dimtu Tero is gecertificeerd organisch geteeld en EKO gecertificeerd wat betekent dat het van kleine boeren is gekocht tegen een eerlijke, economische duurzame prijs.Koffiesoort: