Boot Colombia Kachalu Organic Filter, 250 gr

€ 8,99 

Direct beschikbaar, levertijd Vandaag voor 14:00 besteld, morgen in huis.

Gemalen -Vermeld jouw machine
Gewicht
Productnummer: SW10098.2
Productinformatie "Boot Colombia Kachalu Organic Filter, 250 gr"
SUNSHINE KOFFIE AWARD 2022
De stemmen zijn geteld en jullie mening wordt gehoord! Uit de vele inzendingen zijn 2 koffiesoorten gekroond tot Sunshine Koffie 2022. De Panamaria Espresso en de Colombia Kachalu Organic Filter zijn gekozen tot lekkerste koffie door jullie, onze fijnproevers. Bestel deze koffie dan ben je verzekerd van succes. Geluk door smaak!

Koffiesoort:100% Arabica, variëteiten castillo, caturra, Colombia
Crop: 2019/2020
Land van herkomst: Colombia, district Santander
Koffieplantage: Kachalu boerenorganisatie.
De koffiestruiken worden verbouwd in het beschermde Kachalu woud op een hoogte van 1100 tot 1900 meter, provincie Santander, Oiba.

Certificaat: Organic, EKO keurmerk, rainforest/schaduwkoffie.

Smaakindicatie: Karamel chocolade, amandel, perzik, druif

Zetmethode: Zeer geschikt voor filter, cafetière/ duwpot.

Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren.

Kachalu betekent ‘hoop’. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie.

Boot Koffie heeft de Kachalu coöperatie 7 jaren lang extra ondersteund met een geldelijke bijdrage voor educatieprojecten. Boot Brander Rick Maas bezocht in december 2018 tijdens de nieuwe oogst een aantal boeren van de Kachalu coöperatie.

Bijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie
Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer, met als uitgangspunt 84 punten of hoger. Het is een bonussysteem waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk staat aan 84…

Boot Koffie maakt Colombia Kachalu klimaat neutraal
Leefbaar inkomen voor de koffieboer, de beste kwaliteit koffie en minimale milieu impact zijn wat Boot Koffie betreft de drie essentiële pijlers onder verantwoord ondernemen in de koffie wereld.
In de jaren 2020 en 2021 heeft Boot Koffie samen met de boeren in de Kachalu coöperatie deelgenomen aan een pilot van het Future Proof Coffee Collective met True Cost Accouting (TCA). Het berekenen van de werkelijke kosten van de koffie.
De meeste koffieteelt veroorzaakt een enorme milieubelasting. Boot Koffie weet al jaren dat verbouwen van de hoogste kwaliteit koffie grote positieve effecten heeft op het inkomen van de koffieboer en de milieubelasting vermindert. De resultaten van de TCA-pilot waren echter nog veel beter dan Boot Koffie verwachtte: de koffieboer verdient een fatsoenlijk inkomen waar hij goed van kan leven en de klimaat impact op de plantage is zeer gering.
Nu zet Boot koffie de volgende stap. In samenwerking met de Climate Neutral Group reduceert Boot Koffie de klimaatimpact van de koffie tot nul!