Boot Colombia Kachalu Organic EKO Espresso 1000 gr

€ 32,99 

Productnummer: 199
Productinformatie "Boot Colombia Kachalu Organic EKO Espresso 1000 gr"

Crop: 2021 - 2022.

Intensiteit: *****

Koffiesoort: 100% Arabica: Castillo & Colombia

Land van herkomst:
Colombia

SmaakindicatieHoning, mandarijn, gedroogd fruit & chocolade.

Zetmethode EspressoEspressomachine, espressokan en met melk.


Ontmoet de koffieboer:

Koffieboer: ongeveer 20 boeren uit de Kachalu coöperatie

Koffie: Colombia Kachalu, 100% biologisch en Rainforest Alliance gecertificeerd

Plantage: 20 individuele plantages uit de Kachalu coöperatie

Locatie: Santander regio Colombia


De koffieboer:

De Kachalu boerenorganisatie omvat meer dan 100 kleine koffieboeren die samenwerken in de regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie is gestart in 1999. Het is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboeren organisatie FNC. Belangrijkste doelstelling: biologische koffie verbouwen in combinatie met zorg voor het regenwoud en een fatsoenlijke koffieprijs voor de individuele koffieboeren. Boot Koffie werkt sinds 2005 samen met coöperatie.


De plantage en de koffie:

De koffieboeren in de Kachalu regio hebben stukken grond van gemiddeld 7 hectare in het beschermde Kachalu regenwoud, gelegen op een hoogte van 1100-1900m. De koffiestruiken floreren door de grote diversiteit van o.a. natuurlijke schaduwbomen en bemesting door de meer dan honderd bijzondere vogelsoorten die er hun thuis hebben. Hierdoor is de koffie van zichzelf (bijna helemaal) klimaatneutraal. De koffie van de Kachalu organisatie heeft regelmatig hoge ogen gegooid koffie wedstrijden en heeft vele prijzen gewonnen voor 'de beste rainforest koffie'.

Boot Koffie proeft jaarlijks de koffies en koopt van de coöperatie de koffies die minimaal 84 punten scoren op de cupping tafel. Boot Koffie stelt jaarlijks een premie beschikbaar voor de beste 84+ koffies, zodat het de moeite waard is voor de koffieboeren om een hogere kwaliteit na te streven. Op dit moment is de koffie zelfs een 85+ koffie. Aan het begin van deze zomer (2022) is onze koffie inkoper Rick Maas naar de plantages geweest.