Boot Colombia Cafeïnevrij Organic Espresso 250 gr

€ 9,50 

Gemalen -Vermeld jouw machine
Productnummer: SW10150.1
Productinformatie "Boot Colombia Cafeïnevrij Organic Espresso 250 gr"
Crop:
2019/2020
Land van herkomst:
Colombia.
Koffiesoort:
Castillo, Colombia / Washed CO2 decaf.
Koffieplantage:
Colombia Kachalu Coöperatie.
Certificeringen:
Organic, Rainforest Alliance.
Smaakindicatie:
Karamel, chocolade, gedroogd fruit.
Zetmethode:
Espressomachine, espressokan, duwpot/cafetière, iced, met melk.

Achtergrond:
De Kachalu communiteit van koffieboeren in het departement Santander dichtbij het plaatsje Oiba startte in 1999. Dit is één van de eerste projecten van de F.N.C. (de Colombiaanse koffieboerenorganisatie) om biologische koffie van hoge kwaliteit te verbouwen gekoppeld aan het in stand houden van het regenwoud en een betere prijs voor de boeren. Kachalu betekent ‘hoop’. De koffiestruiken hebben natuurlijke schaduw van een grote variëteit aan regenwoudbomen. In het gebied bevinden zich daarom een honderdtal bijzondere vogelsoorten. In 2004 en 2005 kreeg de Kachalu verschillende eervolle prijzen voor de beste ‘rainforest’ koffie. Boot Koffie heeft de Kachalu coöperatie 7 jaren lang extra ondersteund met een geldelijke bijdrage voor educatieprojecten. Boot Brander Rick Maas bezocht in december 2018 tijdens de nieuwe oogst een aantal boeren van de Kachalu coöperatie.

Hoe wordt koffie cafeïnevrij gemaakt?
Boot kiest bewust voor een volledig natuurlijk en biologisch gecertificeerd proces voor het cafeïnevrij maken van koffie. In 1988 ontwikkelde onze partner een gepatenteerd proces dat met behulp van natuurlijke kooldioxide onder relatief lage temperatuur en druk zijn werking doet. Dit bijzonder zacht proces met goede cafeïne-scheiding door toevoeging van CO2 garandeert een hoog behoud van de koffiecomponenten die zorgen voor aroma en smaak. Cafeïnevrij geluk door smaak!

Het proces in het kort:
De ongebrande koffie gaat nat in een afgesloten vat. Vervolgens wordt door middel van hoge druk CO2 toegevoegd waardoor er verdamping ontstaat. Door deze druk en verdamping wordt de cafeïne uit de boon gehaald en vervolgens afgezogen. Daarna wordt de koffie weer gedroogd tot het oorspronkelijke vochtgehalte. Er komen geen chemische middelen aan te pas.