Boot Colombia Cafeïnevrij Organic Espresso 250 gr

€ 10,75 

Gemalen -Vermeld jouw machine
Productnummer: SW10150.2
Productinformatie "Boot Colombia Cafeïnevrij Organic Espresso 250 gr"
SmaakindicatieRietsuiker, chocolade & gedroogd fruit.
Intesiteit: ***
Koffiesoort:100% Arabica: Castillo & Colombia, Washed, CO2 decaf
Land van herkomst: Colombia
Zetmethode EspressoEspressomachine, espressokan volautomaat en met melk.

Ontmoet de koffieboer:
Koffieboer: ongeveer 20 boeren uit de Kachalu coöperatie
Koffie: Colombia Kachalu, 100% biologisch en Rainforest Alliance gecertificeerd
Plantage: 20 individuele plantages uit de Kachalu coöperatie
Locatie: Santander regio Colombia

De koffieboer:
De Kachalu boerenorganisatie omvat meer dan 100 kleine koffieboeren die samenwerken in de regio Santander, in het noordoosten van Colombia. De organisatie is gestart in 1999. Het is daarmee een van de eerste projecten van de Colombiaanse koffieboeren organisatie FNC. Belangrijkste doelstelling: biologische koffie verbouwen in combinatie met zorg voor het regenwoud en een fatsoenlijke koffieprijs voor de individuele koffieboeren. Boot Koffie werkt sinds 2005 samen met coöperatie.

De plantage en de koffie:
De koffieboeren in de Kachalu regio hebben stukken grond van gemiddeld 7 hectare in het beschermde Kachalu regenwoud, gelegen op een hoogte van 1100-1900m. De koffiestruiken floreren door de grote diversiteit van o.a. natuurlijke schaduwbomen en bemesting door de meer dan honderd bijzondere vogelsoorten die er hun thuis hebben. Hierdoor is de koffie van zichzelf (bijna helemaal) klimaatneutraal. De koffie van de Kachalu organisatie heeft regelmatig hoge ogen gegooid koffie wedstrijden en heeft vele prijzen gewonnen voor 'de beste rainforest koffie'.
Boot Koffie proeft jaarlijks de koffies en koopt van de coöperatie de koffies die minimaal 84 punten scoren op de cupping tafel. Boot Koffie stelt jaarlijks een premie beschikbaar voor de beste 84+ koffies, zodat het de moeite waard is voor de koffieboeren om een hogere kwaliteit na te streven. Op dit moment is de koffie zelfs een 85+ koffie.
Aan het begin van deze zomer (2022) is onze koffie inkoper Rick Maas naar de plantages geweest. Lees het mooie verslag in onze blog via onderstaande link:
https://www.bootkoffie.nl/nieuws/koffiereis-vol-inspiratie-en-met-een-dosis-energie-naar-huis
Hoe wordt koffie cafeïnevrij gemaakt?
Boot besteedt heel veel aandacht aan deze koffie met name dat de smaak optimaal blijft. Dennis, Barend en Rick testen heel veel aan de proeftafel. Het mooie is dat je op geen enkele manier proeft dat hij cafeïnevrij is gemaakt. Hij is zo schoon, helder en mooi in balans: echte vreugde.
Boot kiest bewust voor een volledig natuurlijk en biologisch gecertificeerd proces voor het cafeïnevrij maken van koffie. In 1988 ontwikkelde onze partner een gepatenteerd proces dat met behulp van natuurlijke kooldioxide onder relatief lage temperatuur en druk zijn werking doet. Dit bijzonder zacht proces met goede cafeïne-scheiding door toevoeging van CO2 garandeert een hoog behoud van de koffie componenten die zorgen voor aroma en smaak. Cafeïnevrij geluk door smaak!

Het proces in het kort:
De ongebrande koffie gaat nat in een afgesloten vat. Vervolgens wordt door middel van hogedruk CO2 toegevoegd waardoor er verdamping ontstaat. Door deze druk en verdamping wordt de cafeïne uit de boon gehaald en vervolgens afgezogen. Daarna wordt de koffie weer gedroogd tot het oorspronkelijke vochtgehalte. Er komen geen chemische middelen aan te pas.