JURA Z8 Aluminium

€ 2.399,00 

% € 2.999,00  (20.01% bespaard)

Direct beschikbaar, levertijd in overleg

Productnummer: 15299
Productinformatie "JURA Z8 Aluminium"

Onze demonstratie machine
Met 25 maanden JURA fabrieksgarantie.


Professionele technologie voor puur genot
De Z8 staat voor Zwitserse ingenieurskunst. De nieuwe Professional Aroma-molen garandeert 12,2%* meer aroma, levert een constant hoge kwaliteit van het maalgoed en zorgt dus voor een ideale smaakontplooiing.
Het pulserende extractieproces (P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd bij korte specialiteiten zoals ristretto en espresso. Creaties met melk en melkschuim lukken altijd dankzij de technologie voor microschuim en de eenvoudige bediening van het karakteristieke touchscreen kleurendisplay van 4,3". De Z8 is met veel oog voor detail van edele materialen gemaakt. Het voorste en bovenste deel bestaan uit 3 mm dik aluminium. Het geribbelde waterreservoir en de verchroomde koffie-uitloop accentueren het sculpturale design.

Professional Aroma Grinder
12,2%* meer aroma en gelijkblijvend hoge kwaliteit van het maalgoed gedurende de gehele levensduur zijn kenmerkend voor de professionele aroma-molen. De geperfectioneerde molengeometrie bereikt de optimale maalcurve. Dat wil zeggen: een hoger aandeel fijne deeltjes in het maalgoed garandeert een ideale smaakontplooiing.

Meesterlijke diversiteit aan specialiteiten
De eersteklas volautomaat maakt een indrukwekkend statement voor veelzijdigheid en variatie. Aromatische koffieklassieker vol van smaak, trendspecialiteiten met luchtig melkschuim, zelfs caffè Barista, lungo Barista en grote koffie zijn perfect met de One-Touch Lungo-functie. Met één enkele aanraking van het startscherm kan uit twee keer acht verschillende specialiteiten worden gekozen, in totaal zijn er 21 specialiteiten beschikbaar. Dankzij de twee pompen en twee verwarmingssystemen kunnen de koffie en melk tegelijkertijd worden bereid, waardoor de koffie verkeerd perfect afgewerkt in het kopje terechtkomt.

One-Touch Lungo voor luchtige, aromatische en lange koffiespecialiteiten
Geïnspireerd door de knowhow van de beste barista's zorgt de Z8 voor koffiegenot waar u lang plezier aan zult beleven. Voor een caffè Barista, een lungo Barista of een grote koffie wordt de koffie tijdens het extractieproces gecombineerd met heet water, voor aromatische en uitstekend verteerbare lange specialiteiten. Zo wordt de koffie een ware streling voor de tong en tegelijkertijd een moment om van te genieten.

Big screen, big scene
Met de karakteristieke, 4,3" grote touchscreen kleurendisplay met hoge resolutie zet JURA een nieuwe standaard in gebruikersinterfaces voor volautomaten. En net zo indrukwekkend als het imposante touchscreen is de bedieningsfilosofie. Die weet te overtuigen door de begrijpelijkheid en de moderne eenvoud. De touchscreen zorgt ervoor dat koffiewensen als het ware van de vingertoppen worden afgelezen. Door met de vingers over het scherm te glijden kunt u specialiteiten afzonderlijk programmeren, een naam geven, kopiëren en op de display plaatsen. Dankzij Smart Connect kan de Z8 naar wens ook via J.O.E.® worden bediend.
*Professional Aroma Grinder vergeleken met traditionele molens

TECHNISCHE GEGEVENS
In hoogte verstelbare combi-uitloop 80 - 153 mm
Breedte verstelbare koffie-uitloop 21 - 50 mm
In hoogte verstelbare koffie-uitloop 80 - 153 mm
In hoogte verstelbare cappuccino-uitloop 80 - 153 mm
In hoogte verstelbare heetwateruitloop 80 - 153 mm
Inhoud waterreservoir 2,4 l
Inhoud bonenreservoir 280 g
Koffieresidubak (max. porties) 20
Kabellengte 1,1 m
Spanning / Vermogen 230 V ~ / 1450W
Stroom 10 amp
Stand-byvermogen 0 watt
Gewicht 13,4 kg
Breedte 32 cm
Hoogte 38 cm
Diepte 45 cm

Aanbevolen producten bij Z-serie

JURA Cool Control 1,0 Liter, zwart
Cool Control – Tot 4 °C gekoeld voor perfecte melk  Het genot van trendspecialiteiten met melk wordt verder geperfectioneerd met de technisch en optisch volledig bijgewerkte Cool Control. Niet alleen het gehemelte van elke koffieliefhebber wordt dankzij de innovatieve melkkoeler op en top verwend, ook het veeleisende oog geniet mee.  Melk met een ideale temperatuur van 4 °C in combinatie met optimale hygiënische omstandigheden vormt de waardevolle basis voor de bereiding van talloze receptcreaties.  Een elegant design, robuuste materialen en hoogwaardige details van aluminium alsmede optimaal bedieningscomfort maken de Cool Control tot het perfecte accessoire van elke koffie-volautomaat.Doordacht design De haptiek en het design van de Cool Control sluiten aan bij de klassieke look & feel van JURA en zijn perfect afgestemd op het eenvoudige gebruik en de smetteloze hygiëne. De Cool Control weet te overtuigen met edele materialen, een deksel van massief, hoogwaardig aluminium en elegante ventilatieopeningen. Met zijn heldere, gereduceerde vormentaal past de Cool Control 1,0 l bij elke koffie-volautomaat van JURA.Perfecte melkresultaten Vers melkschuim met fijne poriën voor hippe trendy drankjes als flat white lukt steeds perfect met de Cool Control. Reden daarvan is dat de melk constant op een optimale 4 °C gekoeld wordt gehouden. Ook vervelende spatten tijdens de koffiebereiding behoren tot het verleden. De permanente wireless communicatie* van de Cool Control met de koffie-volautomaat en de nieuw geïntegreerde niveauaanwijzing zorgen ervoor dat nooit wordt vergeten tijdig melk bij te vullen.  * Bij gebruik van de Wireless Transmitter (optioneel verkrijgbaar) is de Cool Control compatibel met alle JURA-volautomaten die met Smart Connect zijn uitgerust.Hoogst bedieningscomfort Doordat de melk er heel gemakkelijk direct in kan worden gedaan zonder dat de melkhouder eruit hoeft te worden gehaald, door een digitale temperatuurindicatie en door het optimaal op de houder aangepaste, opsteekbare aluminiumdeksel is het gebruik uiterst eenvoudig en wordt het hoogst denkbare bedieningscomfort bereikt.Optimale hygiënische omstandigheden De exact passende verbindingen zorgen voor optimale melkhygiëne van de Cool Control tot in het kopje. Van de hoogwaardige roestvrijstalen houder tot de aanzuiglans; alle onderdelen die met melk in aanraking komen, zijn geschikt voor de vaatwasser en kunnen dus heel eenvoudig worden gereinigd:  roestvrijstalen houder  siliconenring deksel metalen buis adapter

€ 249,00 

JURA Kopjeswarmer
Allesbehalve koude koffie ...  Warm begeerd en warm genoten – zo smaakt koffie het lekkerst. Daarom werken professionals uit principe uitsluitend met goed voorverwarmde kopjes. Immers, als warme koffie in koude porseleinen kopjes wordt geschonken, gaat veel warmte verloren. Te veel warmte.  In voorverwarmde kopjes daarentegen kan het heerlijke bouquet zich volledig ontplooien. Met de elegante en slanke kopjeswarmer biedt JURA de ideale aanvulling op elke volautomaat. Twee verwarmingselementen houden de kopjes constant op een temperatuur van ca. 55°C, wat ideaal is voor de bereiding van zowel een krachtige espresso als een met melkschuim bekroonde cappuccino. Bovendien beschikt de kopjeswarmer over een passief verwarmd aluminium kopjesvak aan de bovenzijde. Optimale opbergruimte De slank vormgegeven kopjeswarmer beschikt over twee laden met een modern dempingssysteem voor licht en geruisloos sluiten. De capaciteit van de kopjeswarmer is optimaal afgestemd op huishoudelijk gebruik en is geschikt voor kopjes met een diameter van maximaal 90 mm en een hoogte van 110 mm. Op elke etage is plaats voor naar keuze 5 espressokopjes (Ø 57 mm), 4 koffiekopjes (Ø 66 mm) of 6 cappuccinokopjes (Ø 90 mm). Extra opbergruimte biedt het kopjesvak bovenaan.  Warme kopjes op het juiste moment Met de programmeerbare in- en uitschakeltijd bewijst de moderne kopjeswarmer diens eco-intelligentie. De kopjeswarmer kan uitermate eenvoudig aan uw wensen worden aangepast, zodat de kopjes precies op het juiste tijdstip voorverwarmd worden waarop u van uw ochtendkoffie wilt genieten. Als geen uitschakeltijd wordt geprogrammeerd, wordt het intelligente apparaat na 12 uur automatisch uitgeschakeld.

€ 219,00 

JURA Cappuccinokopjes
De beste espresso, bedekt met luchtig melkschuim en versierd met cacaopoeder, chocoladesaus of professionele Latte Art: tegelijk strelend voor het oog en het gehemelte. Accentueer uw creatie met dit Cappuccinokopje. Het werd door de internationaal gerenommeerde ontwerper Wolfgang Jönsson exclusief voor JURA ontworpen.Set van 2

€ 39,99 

JURA 3 in 1 reinigingstablet
Reiniging, onderhoud en bescherming in één Voor gelijkblijvend perfecte koffiekwaliteit zijn een optimaal onderhoud van uw volautomaat en hygiënische omgang met melk, koffie en water beslissend. Voor een ongecompliceerd onderhoud beschikt elke volautomaat van JURA over een onderhoudsvrije zetgroep, die zichzelf met één druk op de knop reinigt. De originele JURA reinigingstabletten met hun al talloze malen bewezen effectiviteit worden door ons laboratoriumteam constant geoptimaliseerd en verder ontwikkeld. De nieuwe 3 in 1 reinigingstablet als innovatief resultaat van intensief onderzoek biedt nu nog betere resultaten door een extra beschermingsfase die uw volautomaat duurzaam beschermt tegen mineraalafzettingen. Het gebruik blijft daarbij onverminderd eenvoudig. Zo werkt het reinigingsproces Het reinigingsproces start u heel eenvoudig met één druk op de knop. Fase 1: Reiniging Zetgroep en bereidingszeef worden grondig gespoeld met heet water op een temperatuur van 80 °C. Daarbij verwijdert de uiterst effectieve formule van de reinigingstablet resten koffievet en -olie die de smaak en kwaliteit van de koffie kunnen verstoren. Fase 2: Onderhoud In een tweede fase, de onderhoudsfase, dichten speciale actieve bestanddelen de oppervlakken van de betreffende componenten af en voorkomen zo dat koffieresidu en koffievetten zich opnieuw afzetten. NIEUWE fase 3: Bescherming In de nieuw ontwikkelde derde fase beschermen zogeheten complexvormers de volautomaat duurzaam tegen mineraalafzettingen. Het resultaat Met de innovatieve 3 in 1 reinigingstabletten reinigt, onderhoudt en beschermt u uw JURA volautomaat in één keer. Dat zorgt voor hygiënische reinheid, een verlengde levensduur – en perfect koffiegenot, kopje na kopje. Consequent milieuvriendelijk Een uitgesproken eco-intelligentie is voor JURA vanouds net zo belangrijk als het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen en energie. Voor de originele reinigingstabletten wordt bij JURA daarom uitsluitend een fosfaatvrije samenstelling gebruikt. De geoptimaliseerde formule garandeert een TÜV-gecertificeerde hygiëne voor uw volautomaat en ontziet tegelijkertijd het milieu.

€ 9,99 

JURA Claris Smart+ filterpatroon
De intelligente waterfilter met een plus Koffie bestaat voor ruim 98 procent uit water. De perfecte kwaliteit van het water is dan ook van cruciaal belang voor een volmaakt koffieresultaat. Met CLARIS Smart+ brengt JURA nog een omwenteling in de waterfiltratie teweeg. De technologie van de waterfilter zorgt voor een plus aan hygiëne in de koffie-volautomaat – en wel al in het waterreservoir. Met CLARIS Smart+ verhoogt u de bescherming, de productveiligheid en de levensduur van uw koffie-volautomaat. Voor elke dag perfect koffiegenot. De CLARIS filterpatroon beschikt aan zijn onderkant bovendien over een depot met natuurlijke actieve bestanddelen die het water in het reservoir stabiliseren en daarmee kalkafzettingen aan de reservoirbodem verminderen. Dit werkt geheel zonder extra energie of inwerking, maar alleen door de natuurlijke beweging van het water in het reservoir, waardoor het steeds licht door het depot stroomt. Nog steeds filtert het bovenste deel van de CLARIS filterpatroon voor de koffiebereiding door middel van ionenwisseling en actieve kool volgens het tegenstroomprincipe precies de benodigde hoeveelheid water voor een perfect kopje koffie. Dankzij RFID-technologie herkent de volautomaat bovendien of een filter is geplaatst en activeert hij automatisch de juiste modus. Voortdurend verzamelt hij informatie over het filtergebruik en meldt hij wanneer de filter is uitgewerkt. Hierdoor is niet alleen de filtervervanging ongekend eenvoudig, maar is CLARIS Smart+ eveneens in staat om effectief te functioneren. Het plus aan hygiëne en reinheid CLARIS Smart+ vult het beproefde professionele tegenstroomprincipe, waardoor bij elke koffiebereiding exact de benodigde hoeveelheid water wordt gefilterd, aan met een depot met natuurlijke actieve bestanddelen. Het plus: door zijn natuurlijke beweging stroomt het water altijd licht door dit depot en wordt het water door het contact gestabiliseerd. Dit leidt tot minder kalkafzettingen en zorgt voor maximale reinheid van het waterreservoir. Geschikt voor elk type leidingwater Dankzij de innovatieve formule kunnen de filterpatronen wereldwijd met elk type leidingwater worden gebruikt. Het uiterst effectieve granulaat filtert kalk steeds op de optimale hoeveelheid (zelfs bij een lage waterhardheid) en reduceert schadelijke en smaakbedervende stoffen zoals chloor op ongekend efficiënte wijze. Mineralen en fluoriden, die als belangrijke smaakgevers fungeren, blijven daarbij behouden. De optimale kalkstabilisatie al in het waterreservoir en de efficiënte filtering bij de koffiebereiding zorgen voor beste hygiëne en optimale waterkwaliteit voor een perfect koffiearoma. Automatische filterdetectie Om een dialoog tussen filter en volautomaat mogelijk te maken, maakt JURA gebruik van moderne RFID-technologie. Elke koffiemachine met het intelligente watersysteem (I.W.S.®) herkent automatisch wanneer een filter wordt geplaatst, schakelt zelfstandig om naar filterbedrijf en start de spoeling. Als de filter bijna is opgebruikt, wijst de volautomaat erop dat de filter binnenkort moet worden vervangen. Als de filter niet wordt vervangen, activeert het apparaat het ontkalkingsproces. Na overeenkomstig gebruik verschijnt het verzoek tot ontkalking. De ontkalking kan echter alleen bij een verwijderde filter worden uitgevoerd. Een verkeerde behandeling als gevolg van misverstanden behoort hierdoor tot het verleden. Gun uzelf en uw JURA volautomaat de CLARIS Smart+ en overtuig uzelf van de vele voordelen. Ervaar unieke hygiëne en volmaakt koffiegenot in een nieuwe dimensie.Claris Smart waterfilters worden gebruikt in de volgende machines:JURA D-serie:JURA D4JURA D6JURA D60JURA E-serie:JURA E4JURA E6JURA E60JURA E8JURA E80JURA Ena-serie:JURA Ena 4JURA Ena 8JURA J-serie:JURA J6JURA J8JURA S-serie:JURA S8JURA S80JURA Z-serie:JURA Z6JURA Z8JURA Z10JURA GIGA:JURA GIGA 6JURA GIGA 10

€ 15,49 

JURA Latte macchiato glas
De ronde latte macchiato glazen van JURA zijn gemaakt van hoogwaardig loodkristal en passen dankzij de gewelfde bodem optimaal op de koffieschotels van JURA. In deze subliem vormgegeven en glanzende koffieglazen kan een perfecte latte macchiato met drie lagen worden bereid. Volmaakt koffiegenot gegarandeerd! Inhoud ca. 270 ml, hoogte ca. 13.5 cm.Set van 2

€ 29,99 

Boot Java Espresso, 1000 gr
Koffiesoort: 100% Arabica, Typica, WashedLand van herkomst: Indonesië, eiland JavaIntensiteit: *****Crop: 2022Smaakindicatie: Kruidig, zwarte bes & amandel.Zetmethode: Espressomachine, espressokan, iced en met melk.Ontmoet de koffieboer: Koffieboer: Beheer door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara Koffie: Java Jampit Plantage: Jampit Locatie: Ijen Plateau, Oost Java De koffieboer: Het Java Jampit Estate in Oost-Java, werd in 1900 gesticht door het in Nederland gevestigde Davit Bernie Administratiekantoor en wordt vandaag beheerd door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara XII (vaak afgekort tot PTPN XII). De plantage en de koffie: Jampit Estate is één van de vier 'government estate' plantages, die al aangelegd werden in de tijd van de koloniale Hollandse koffie planters (Jampit, Blawan, Pancoer en Kayumas). De hoogte van de Estate is circa 1300 meter boven zeeniveau, dichtbij de vulkanische Iljen– streek. De teeltcyclus bedraagt 80 tot 100 dagen en de koffie wordt geoogst tussen juni en september. In de Kalisat Jampit Factory wordt de koffie 36 uur lang gefermenteerd (anaëroob), gewassen, gespoeld en met nog 8 tot 10 procent vrucht aan de boon verwerkt. Daarna wordt hij naar patio's gebracht om te drogen en later naar verhoogde bedden om met de hand te worden gesorteerd. Barend Boot: "Ik heb heel veel Java koffies door de jaren heen geproefd. Op Java waren van oudsher vooral grotere koffieplantages, waaronder de Java Jampit, Blawan en Kajoemas estate. Deze plantages werden groot gemaakt in het eind van de 19-e eeuw door Nederlandse ondernemers. Ik heb een lijvig verslag van 50 jaar Kajoemas Estate. Als je dat jaarboek leest, zie je dat in de koffieteelt er veel decennia lang hetzelfde is gebleven." "Toen mijn vader Jacob startte met Boot koffie in 1973 werd Java koffie direct één van de vaste basissmaken als filterkoffie. Toendertijd werd er nog veel meer filterkoffie gedronken dan espresso. Java werd gepresenteerd als de beste koffie voor de ochtend, volle body, pittig en aards. Ik herinner me dat er elke 30 minuten verse filterkoffie in de winkel werd gezet en hoe de Java uit de kleine porseleinen kopjes met het gouden randje smaakte. Jacob had in zijn jonge jaren het ideaal koffie landbouwdeskundige en planter te worden op Java. Toen Nederland als koloniale mogendheid Indonesië uit werd gegooid, was die droom voorbij. Misschien, dat bedenk ik me nu, is dat onbewust ook een reden geweest voor mijn broer Willem om zelf planter te worden in Panama en Ethiopië?" Organisatie: Het Jampit Estate is betrokken bij programma's die gericht zijn op de genezing en bemesting van planten en verbetering van de productiviteit. De naam 'Java Jampit': De koffie is vernoemd naar het land van herkomst. Java staat al eeuwenlang bekend om zijn vruchtbare grond, overvloedige natuurlijke hulpbronnen en landbouwproducten, waardoor het de bijnaam "specerijeneiland" kreeg. Vandaag de dag is Java nog steeds rijk aan grondstoffen, gevarieerde culturen en werkelijk adembenemende natuurlijke schoonheid.

€ 34,99