JURA GIGA X3c (EB)

€ 5.553,90 

Productnummer: 15571
Productinformatie "JURA GIGA X3c (EB)"
Performance in de topklasse  
Met de GIGA X3c geeft JURA op indrukwekkende wijze blijk van Zwitserse innovatiekracht en professionaliteit tot in het kleinste detail. Overal waar een capaciteit tot wel 150 kopjes per dag wordt verwacht, overtuigt hij met kwaliteit, functionaliteit en betrouwbaarheid. Dit gepaard aan een topprestatie in alle opzichten resulteert in een hightech-volautomaat die ideaal is afgestemd op de eisen van grote kantoren, ontbijt-, cursus- en vergaderruimten en zelfbedieningszones.

Modernste technologieën voor volmaakt genot
De GIGA X3c heeft het in zich: de krachtige keramische schijfmolen levert betrouwbaar jarenlang een precieze, constant gelijkmatige maalgraad. Daarvoor zorgt een topinnovatie: A.G.A.© (Automatic Grinder Adjustment) – de elektronisch bestuurde, automatische afstelling. Het pulserend extractieproces (P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd voor korte specialiteiten.
De GIGA X3c beschikt over een uitgekiend geconstrueerde, in hoogte verstelbare combi-uitloop, waardoor met melk en melkschuim verfijnde trendspecialiteiten dankzij de technologie voor microschuim altijd tot in de perfectie lukken. Voor koffiespecialiteiten in een recordtijd zorgt de Speed-functie. Waar de GIGA X3c is voorzien van een vaste wateraansluiting, worden zijn bijzondere kwaliteiten op alle vaste locaties optimaal benut. Het werk voor het bijvullen blijft dankzij het grote bonenreservoir met een inhoud van 1 kg en aroma-beschermdeksel alsmede de optionele set afvoer koffieresidu/restwater tot een minimum beperkt.
Groter vermogen bij gelijktijdige optimalisatie van de kwaliteit – dat is de GIGA X3c. De bediening via het pregnante, 4,3" grote touchscreen-kleurendisplay met hoge resolutie is volledig intuïtief. Duidelijk te begrijpen, moderne grafische afbeeldingen tonen zelfs ongeoefende gebruikers wat ze moeten doen. De restwaterbak is geschikt voor de vaatwasser en kan met één hand worden weggenomen en geleegd. Doordat het zwaartepunt optimaal ligt, wordt er niets naast gemorst. Eenvoudig, schoon, snel, comfortabel – het 5-sterren-idee is zichtbaar tot in het kleinste detail.

TÜV-gecertificeerde hygiënegarantie
Het onderhoud van de GIGA X3c gaat net zo gemakkelijk, logisch en intuïtief als de bediening ervan. Originele JURA onderhoudsproducten en geïntegreerde spoel- en reinigingsprogramma's zorgen met één druk op de knop voor TÜV-gecertificeerde hygiëne. De melksysteemreiniging is net zo doordacht. Volautomatisch en gestart door een touch op het display garandeert deze perfecte reinheid in de omgang met melk. De massieve combi-uitloop kan in een handomdraai worden gedemonteerd. De daarin vooraan geplaatste melkuitlopen zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen indien nodig zeer eenvoudig worden vervangen.

Zo individueel als uw eisen
Als enkele volautomaat even goed als uitgebreid met passende bijkomende apparaten zoals kopjeswarmer, afrekeningssysteem enz.: op basis van de GIGA X3c kan voor elk toepassingsgebied de ideale alles-in-één oplossing voor koffiegenot worden geconfigureerd. Zo nodig groeit deze ook gemakkelijk mee naarmate de eisen hoger worden.
JURA Waterfiltersysteem
Door het gebruik van het JURA waterfiltersysteem hebt u steeds vers gefilterd, heerlijk koffie- en theewater. Het waterfiltersysteem is zodanig ontwikkeld dat de hoogste kwaliteit en servicevriendelijkheid is gegarandeerd en er voortaan in de horeca- en vendingbranche een nieuwe norm geldt. Het waterfiltersysteem wordt direct op uw wateraansluiting aangesloten. Het JURA waterfiltersysteem is modulair opgebouwd en bestaat uit de filterpatroon, de filterkop en de aansluitslang. Het JURA waterfiltersysteem is bij uitstek geschikt voor gebruik bij alle volautomaten met vaste wateraansluiting van JURA. JURA filterpatroon Hierdoor profiteert u van tal van waardevolle voordelen: Lagere servicekosten dankzij de bescherming tegen verkalking Grotere efficiency en langere levensduur van de apparaten Voorkoming van uitvallen van de machine Koffie met een perfecte crèmelaag, vol aroma en een heerlijke geur Perfect afgestemd op de koffie-volautomaten van JURA Belangrijk Om te voorkomen dat de melding voor de filtervervanging niet, zoals normaal, al na 50 liter verschijnt, moeten de programmeerbare instellingen bij het eerste gebruik van het JURA waterfiltersysteem worden aangepast. Deze aanpassing mag uitsluitend worden uitgevoerd door geautoriseerde servicepartners van JURA. De toepassing VENDING beschrijft de bereiding van dranken met heet water zonder stoom. De aangegeven capaciteiten zijn richtwaarden en kunnen afhankelijk van het machinetype variëren. Wij geven u graag speciaal advies voor uw machinetype. Let erop dat de waterfilter bij het gebruik van stoom over een lagere litercapaciteit beschikt.

€ 193,60 

JURA Filterkop
Het JURA waterfiltersysteem is modulair opgebouwd en bestaat uit een nieuwe en multifunctionele filterkop met een compatibele familie van filterpatronen met uiteenlopend vermogen.

€ 76,23 

JURA Claris aansluitslang
De aansluitslang zorgt voor de verbinding tussen het CLARIS-waterfiltersysteem en uw wateraansluiting. Een uiteinde van de slang beschikt over een verlengde schroefdraad voor kunststof aansluitingen. De slang heeft een lengte van 1,5 meter.

€ 33,28 

JURA 3 in 1 reinigingstablet (25 stuks)
De 3-in-1 reinigingstabletten worden vanaf augustus 2022 aangeboden in een nieuwe verpakking.In plaats van de potten met 25 stuks is ervoor gekozen om ook deze hoeveelheid te verpakken in een veel hygiënischere blisterverpakking. Reiniging, onderhoud en bescherming in één Voor gelijkblijvend perfecte koffiekwaliteit zijn een optimaal onderhoud van uw volautomaat en hygiënische omgang met melk, koffie en water beslissend. Voor een ongecompliceerd onderhoud beschikt elke volautomaat van JURA over een onderhoudsvrije zetgroep, die zichzelf met één druk op de knop reinigt. De originele JURA reinigingstabletten met hun al talloze malen bewezen effectiviteit worden door ons laboratoriumteam constant geoptimaliseerd en verder ontwikkeld. De nieuwe 3 in 1 reinigingstablet als innovatief resultaat van intensief onderzoek biedt nu nog betere resultaten door een extra beschermingsfase die uw volautomaat duurzaam beschermt tegen mineraalafzettingen. Het gebruik blijft daarbij onverminderd eenvoudig. Zo werkt het reinigingsproces Het reinigingsproces start u heel eenvoudig met één druk op de knop. Fase 1: Reiniging Zetgroep en bereidingszeef worden grondig gespoeld met heet water op een temperatuur van 80 °C. Daarbij verwijdert de uiterst effectieve formule van de reinigingstablet resten koffievet en -olie die de smaak en kwaliteit van de koffie kunnen verstoren. Fase 2: Onderhoud In een tweede fase, de onderhoudsfase, dichten speciale actieve bestanddelen de oppervlakken van de betreffende componenten af en voorkomen zo dat koffieresidu en koffievetten zich opnieuw afzetten. NIEUWE fase 3: Bescherming In de nieuw ontwikkelde derde fase beschermen zogeheten complexvormers de volautomaat duurzaam tegen mineraalafzettingen. Het resultaat Met de innovatieve 3 in 1 reinigingstabletten reinigt, onderhoudt en beschermt u uw JURA volautomaat in één keer. Dat zorgt voor hygiënische reinheid, een verlengde levensduur – en perfect koffiegenot, kopje na kopje. Consequent milieuvriendelijk Een uitgesproken eco-intelligentie is voor JURA vanouds net zo belangrijk als het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen en energie. Voor de originele reinigingstabletten wordt bij JURA daarom uitsluitend een fosfaatvrije samenstelling gebruikt. De geoptimaliseerde formule garandeert een TÜV-gecertificeerde hygiëne voor uw volautomaat en ontziet tegelijkertijd het milieu.

€ 35,09 

Boot Java Espresso, 1000 gr
Koffiesoort: 100% Arabica, Typica, WashedLand van herkomst: Indonesië, eiland JavaIntensiteit: *****Crop: 2022Smaakindicatie: Kruidig, zwarte bes & amandel.Zetmethode: Espressomachine, espressokan, iced en met melk.Ontmoet de koffieboer: Koffieboer: Beheer door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara Koffie: Java Jampit Plantage: Jampit Locatie: Ijen Plateau, Oost Java De koffieboer: Het Java Jampit Estate in Oost-Java, werd in 1900 gesticht door het in Nederland gevestigde Davit Bernie Administratiekantoor en wordt vandaag beheerd door het staatsbedrijf PT Perkebunan Nusantara XII (vaak afgekort tot PTPN XII). De plantage en de koffie: Jampit Estate is één van de vier 'government estate' plantages, die al aangelegd werden in de tijd van de koloniale Hollandse koffie planters (Jampit, Blawan, Pancoer en Kayumas). De hoogte van de Estate is circa 1300 meter boven zeeniveau, dichtbij de vulkanische Iljen– streek. De teeltcyclus bedraagt 80 tot 100 dagen en de koffie wordt geoogst tussen juni en september. In de Kalisat Jampit Factory wordt de koffie 36 uur lang gefermenteerd (anaëroob), gewassen, gespoeld en met nog 8 tot 10 procent vrucht aan de boon verwerkt. Daarna wordt hij naar patio's gebracht om te drogen en later naar verhoogde bedden om met de hand te worden gesorteerd. Barend Boot: "Ik heb heel veel Java koffies door de jaren heen geproefd. Op Java waren van oudsher vooral grotere koffieplantages, waaronder de Java Jampit, Blawan en Kajoemas estate. Deze plantages werden groot gemaakt in het eind van de 19-e eeuw door Nederlandse ondernemers. Ik heb een lijvig verslag van 50 jaar Kajoemas Estate. Als je dat jaarboek leest, zie je dat in de koffieteelt er veel decennia lang hetzelfde is gebleven." "Toen mijn vader Jacob startte met Boot koffie in 1973 werd Java koffie direct één van de vaste basissmaken als filterkoffie. Toendertijd werd er nog veel meer filterkoffie gedronken dan espresso. Java werd gepresenteerd als de beste koffie voor de ochtend, volle body, pittig en aards. Ik herinner me dat er elke 30 minuten verse filterkoffie in de winkel werd gezet en hoe de Java uit de kleine porseleinen kopjes met het gouden randje smaakte. Jacob had in zijn jonge jaren het ideaal koffie landbouwdeskundige en planter te worden op Java. Toen Nederland als koloniale mogendheid Indonesië uit werd gegooid, was die droom voorbij. Misschien, dat bedenk ik me nu, is dat onbewust ook een reden geweest voor mijn broer Willem om zelf planter te worden in Panama en Ethiopië?" Organisatie: Het Jampit Estate is betrokken bij programma's die gericht zijn op de genezing en bemesting van planten en verbetering van de productiviteit. De naam 'Java Jampit': De koffie is vernoemd naar het land van herkomst. Java staat al eeuwenlang bekend om zijn vruchtbare grond, overvloedige natuurlijke hulpbronnen en landbouwproducten, waardoor het de bijnaam "specerijeneiland" kreeg. Vandaag de dag is Java nog steeds rijk aan grondstoffen, gevarieerde culturen en werkelijk adembenemende natuurlijke schoonheid.

€ 34,99