Brandmeester's E.S.E. Servings Cafeinevrij [20 stuks]

€ 8,70 

Productnummer: SW10104
Productinformatie "Brandmeester's E.S.E. Servings Cafeinevrij [20 stuks]"
Een cafeïnevrije melange met notige tonen en een goed gebalanceerde aciditeit.

Een notige koffie met een goed gebalanceerde aciditeit.  De smaak heeft tinten van zoet gedroogd fruit en amandelen met een uniek aromatische houtsmaak in de afdronk.  
 
Oorsprong 
Zuid- en Centraal-Amerika 
 
Branding 
Full City+ 
 
Bereiding 
Geschikt voor alle espressovariaties en verschillende zetmethoden. 
Decafeïneren 
Cafeïne is een opwekkende stof die onder andere in koffie, thee en cacaobonen zit. Er zijn verschillende manieren om deze stof uit koffiebonen te halen. Brandmeester’s heeft met de H2OC methode gekozen voor een pure methode waarin aroma’s zoveel mogelijk bewaard blijven. Het decafeïneren voor de branding helpt hierbij omdat de belangrijkste smaak en aroma stoffen worden gevormd tijdens het branden. 
 
In dit proces wordt water (H2O) als extractiemiddel gebruikt. De groene bonen worden langdurig met water gespoeld waardoor de cafeïne oplost in het water. Het water, met de daarin opgeloste cafeïne, wordt vervolgens door een bed van actieve kool (C) gepompt. De actieve kool neemt de cafeïne uit het water op. De gedecafeïneerde bonen worden met warme lucht gedroogd en met koude lucht gekoeld om vervolgens op de gebruikelijke wijze gebrand te worden. Het water kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om te decafeïneren.