Boot Colombia Coffee For Peace Blend - Limited Edition - Espresso 250 gr

€ 9,99 

Direct beschikbaar, levertijd Vandaag voor 14:00 besteld, morgen in huis.

Gemalen -Vermeld jouw machine
Productnummer: SW10158.1
Productinformatie "Boot Colombia Coffee For Peace Blend - Limited Edition - Espresso 250 gr "
Smaakindicatie:
Chocolade, rietsuiker & citrus.


Crop:
2020 - 2021.

Land van herkomst:
Colombia – Antioquia & Cauca.

Koffiesoort:
100% arabica - washed.

Koffieplantage:
Dairo – José - Mariana

Smaakindicatie:
Chocolade, rietsuiker & citrus.

Zetmethode:
Geschikt voor de espressokan, espressomachine en met melk.

Achtergrond:
Na drie succesvolle koffiesoorten, geproduceerd door boerin Mariana, boer Dairo en José, hebben wij opnieuw een hele mooie koffie binnen gekregen.

Deze koffie uit het Coffee For Peace project is een samenstelling van dezelfde drie plantages.
Er is voor deze soorten gekozen omdat ze elkaars smaken complementeren.

Een blend ontstaat door het melangeren van meerdere koffiesoorten. Onze brandmeester en kwaliteitscontroleur werkten nauw samen tijdens het creëren van deze blend. De perfecte blend is alleen samen te stellen door veel te experimenteren met de verhoudingen en uiteraard door veel te proeven. Naar onze smaak is dit bijzonder goed gelukt met deze blend die nu verkrijgbaar is als filter- en espressobranding. Hieronder lees je meer over de individuele soorten die verwerkt zijn.

Colombia Dairo Heliberto C4P – Limited Edition
Dairo en zijn vrouw verbouwen al meer dan veertig jaar koffie op hun finca Laureles. Deze is gelegen dichtbij de gemeente Amalfi in de provincie Antioquia. Antioquia is de op één na grootste koffieprovincie van Colombia met wel 90.000 koffieboeren. De kinderen van Dairo werken al 10 jaar mee op de farm. De vraag of koffieteelt voor hun kinderen als opvolgers een winstgevend beroep zal zijn, houdt hen veel bezig. Door specialty koffie is er zekerheid in hun leven gekomen.

Colombia José Orlando C4P – Limited Edition
José Orlando Pillimué Campo heeft een boerderij van 3 hectare waarvan 1 hectare koffie. Hij vertelt: "Ik ben José Orlando Pillimué Campo en ik woon in het dorp La Milagrosa in de gemeente Inzá. Voor mij is het een enorme eer om tot één van de 23 producenten gekozen te zijn in de Best of Cauca koffiecompetitie. Om de optimale kwaliteit te bereiken ben ik heel secuur met de processen. Het plukken en wassen van de bessen gebeurt bij ons erg zorgvuldig.

Colombia Mariana Figueroa Dicue C4P
Mariana Fiqueroa Dicue van Finca Los Naranjos is een spontane, kleurrijke en trotse koffieboerin en zeer overtuigd van de kwaliteit van haar koffie. Haar totale boerderij omvat 3,5 hectare waarvan op 1,5 hectare koffie verbouwd wordt. Voor de prijswinnende koffie is alleen de arabica variëteit Colombia gebruikt. Deze werd door de F.N.C. in de vorige decennia ontwikkeld.